TR Doktor

Ortopedi ve Travmatoloji Nedir?

Ortopedi ve Travmatoloji , Ortopedik cerrahi ülkemizde kısaca ortopedi olarak bilinir, ancak tamamen cerrahi bir branştır ve doğru adı, tüm dünyada kullanıldığı gibi Ortopedi ve Travmatoloji?dir.
 
Genel olarak kas ve iskelet sistemi hastalıkları olarak bilinir. Diğer bir şekilde söylenirse ekstremiteler (kollar ve bacaklar) , omurga ve leğen kemiği bölgeleri veya diğer bir deyişle kafa kaidesinden, tırnak ucuna kadar tüm eklem, kemik, kas ve bağlantılı dokuları (damar,sinir,omurilik) içerir. Damar, sinir ve omurilik hastalıklarının tedavisi ile öncelikli olarak ilgilenmese de, bu dokular ortopedik cerrahın her an karşısındadır ve bunları da bilmek durumundadır. Son yıllarda teknoloji ve bilimsel ilerlemelerin ışığında,  belki de en hızlı ilerleyen, değişen ve hatta kapsamı genişleyen bir branştır.

Travmatoloji en önemli ikinci komponenti ve çok özellikli, daha çok acil tedavi içeren dalıdır. Her ortopedik cerrahın temel travmatoloji donanımı ve genel cerrahi donanımı olması gereklidir.

Ortopedi ve travmatoloji, son yıllardaki kapsam genişlemesi sonucu alt branşlara ayrılmıştır :

Alt Dalları:

  • Travma Cerrahisi
  • Omurga Cerrahisi
  • El cerrahisi ve Mikrocerrahi
  • Çocuk ortopedisi (Pediatrik Ortopedi)
  • Spor cerrahisi (Artroskopik Cerrahi)
  • Artroplasti (Protez Cerrahisi)
  • Rekonstrüktif Cerrahi (Deformite ve Boy Uzatma Cerrahisi)
  • Ayak – Ayak Bileği Cerrahisi
  • Ortopedik Onkoloji

 

Ortopedi ve Travmatoloji İle İlgili Uzmanlar

Tüm Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları

Ortopedi ve Travmatoloji Soruları

Ortopedi patoloji rapor sonuçları

TANI: ATİPİK İĞSİ HÜCRELİ / PLEOMORFİK LİPOMATÖZ TÜMÖR, SOL UYLUK POSTERİOR, EKSİZYON. MİKROSKOPİ: Hazırlanan histolojik kesitlerde geniş alanlarda matür adipositlerden oluşan yağ doku tümörü görülmüştür. Fokal alanlarda tümörün kollajenden zengin zeminde hiperkromatik nükleuslu, iğsi hücreler, vakuolesitoplazmalı lipoblastlar ve değişken büyüklükte adipositlerden oluştuğu görülmüştür. İmmünohistokimyasal yöntem ile uygulanan : CD34 pozitif (+) S100 fokal pozitif (+) Desmin negatif (-) sonuç vermiştir. Fokal alanlarda tümör cerrahi sınırlara dayanmaktadır. - Olgunun rekürrens açısından yakın takibi önerilir. MAKROSKOBİ: 24X14X10 CM BOYUTTA sol uyluk posterior eksizyon ameliyat materyalinin üzerinde 6x4x1 cm boyutta kas izlendi. Materyale seri kesit yapıldığında tamamının kitleden oluşup kesit yüzeyinin sarı renkte yer yer kanamalı alanlar içerdiği izlendi. Kitle yumuşak kıvamda idi. 15 blok 15 parça var EK

amaliyat hakkında

merhaba hocam ben MUSTAFA ÇİFTCİ: bana 17/07/2019 amaliyat tarihi verdiniz.ben sizi arayacağım dediniz ama aramadınız.yardımcı olabilir misiniz? 05434475008

EL KIRIĞI

27.2.2018 15:25 S62.1 -KARPAL KEMİK(LER)İN DİĞER KIRIĞI TEŞHİSİ KONDU,ALÇIYA ALINDI ,15 GÜN SONRA BİR BAŞKA HASTANADE S52.5 -RADİUS ALT UÇ KIRIĞI TEŞHİSİYLE KARŞILAŞTIK,20 GÜN SONRA ALÇI ALINDI.ÖNCEKİ TEŞHİS VE SONRAKİ TEŞHİS BENİ ŞAŞIRTTI. ARZ EDERİM

G98 SİNİR SİSTEMİNE BAĞLI SKOLYOZ

Merhaba ben 1986 doğumluyum gecen gun ilkkez yıllar sonra sma olduğumu öğrendim bunun bir tedavisi yokmu yetişkinlerde cevap için şimdiden çok teşekkür ediyorum

kuyruk sokumu ağrısı

merhaba 18 yaşımdayım bazen uzandığımda bazen de yürürken kuyruk sokumumun sağ üstünde ağrı hissediyorum yere uzandığımda bazen kalkamıyorum bile vücudumu sağa sola hareket ettirip çıtlatınca ağrı hafifliyor ciddi bir durum mu pandemi bitmeden doktora gitmeli miyim?

kalça protezi ameliyati

22 yaşındayım ameliyat olmak istiyorum. Ameliyattan sonra neleri eskisi gibi yapamam. Veya tekrar yürüyememe gibi bi riskim var mi.

Kaeklem iltihaplanması

Tedavi ilacı öner

Lordoz

Kizim 11 yasinda one egik duruyor.ve diskisi cok kalin ne yapmaliyim

boyun düzleşmesi

sayın doktorum bende boyun düzleşmesi rahatsızlığı var bunun için etkili olabilecek egzersizler nelerdir ?

Çapraz bağ ve menüsküs yırtığı

Merhaba hocam ön çapraz bağım kopuk ve menüsküs tede yırtık var yaşım 43 aktif olarak yürüyüş ve bisiklet biniyordum.Şimdi yapamıyorum. Ne yapmam gerekir.