TR Doktor

REFRESH TEARS LUBRICANT 15 ML GOZ DAMLASI

REFRESH Tears

Göz Damlası

 

A. İbrahim

 

 

Etken Madde(ler):

Sodyum karboksimetilselüloz 5 mg/ml

 

Piyasa Şekilleri:

15 ml'lik polietilen şişelerde.

 

Kullanım Şekli:

Etkilenen göze gerektikçe veya günde 4 kez 1-2 damla uygulanır. Keratokonjunktivitis sicca tedavisi uzun süreli veya sürekli bir tedavi şeklidir. Her tip kontakt lens ile birlikte kullanılabilir. Bir başka oküler ilacın birlikte kullanılması durumunda, Refresh Tears Lubricant Göz Damlası söz konusu ilaç damlatılmadan 15 dakika önce uygulanmalıdır.

 

Endikasyonları:

Kuru göz yaşı sendromu (keratokonjunktivitis sicca) ve göz yaşı azlığının bulunduğu durumlarda kullanılır.

 

Kontrendikasyonları:

Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, bebeklerde ve 3 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

 

Uyarılar:

Gözde acı, görmede değişiklik, kızarıklığın ve irritasyonun devam etmesi durumunda ya da durum kötüleşirse veya 72 saatten uzun sürerse, ilacın kullanımı kesilmelidir. Solüsyonun rengi değişir ya da bulanıklaşırsa kullanılmamalıdır. Gebelik kategorisi C’dir. Hamilelik ve emzirme döneminde kullanımına ilişkin veriler mevcut değildir. Geçici olarak bulanıklık oluşuyorsa, hastanın görmesi netleşinceye kadar araba ve makine kullanmamalıdır.

 

Yan Etkileri:

Nadiren gözde irritasyon, konjunktival hiperemi, göz bölgesinde ödem ve kaşıntı bildirilmiştir.

 

Uyarı ;  trdoktor.com’da kullanılan bilgiler Hekim ve Eczacıya Danışmanın Yerine Geçemez. Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir.Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir.Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.www.trdoktor.com

 


Önerdiğimiz İçerikler