TR Doktor

Soru Ara


Alanında Son Cevaplanan Sorular

Varis dopler sonucu Hocam çekilen bacak doplerde sağda valsavla manevrasıyla sağ sfb devamlı düşük amplidutlu(grade 4 yetmezlik) sağda vsmde devamlı(gradr4) sağda afvde 1,5sn süreli(grade1)reflü akımı seçiliyor.VSm sağda sfb düzeyinde 6mm uyluk proksmalinde 5,4mm uyluk ortakesimde fokal dilate 6,7 uyluk distali düzeyinde yüzeysel seyirli 4,6mm vefokal dilate 6mm diz altında 4mmdir .KRuis antromedialinde proksimalde3,5 mm varisler izlenmiştir .vsm çapısağda 2,5mm popliteal fossa düzeyde fokal diliate 3,2 mm ölçüldü. Solda.:valsavla manevraile sol sfb geç başlangıçlı devamlı (grade4) solda vsmde devamlı(grade4) reflü akımizlendi.VSm çapı solda sfb düzeyinde8mm,uykuk proksimali düzeyinde 4,9mm ve fokaldilete 7mm,uyluk orta kesimde fokaldilete 7,5mm ,uyluk distalidüzeyinde 4,8, diz altında 3,7mmdir.Sol Vsm kruris orta kesimde medialde fokal dilate 8mm ölçüldü.Vsp çapı solda2,5mm ölçüldü.:Bu sonuçlara göre ne önerirsiniz şimdiden tşk ederim

Arş. Gör. Dr. Tahir Olgaç: Bu rapora göre ameliyat olmanız gerekir. Muayene edelim tekrar öyle karar verelim

Şah damar tikanikligi Bu alanda hangi doktora gitmem gerekir

Kalp ve Damar Cerrahisi: Kardiyoloji Uzmanı Muayenesi Öneriyoruz.

Kalpte ağrı ve anjiyo hakkında Hocam.göğsümde sıkışma oluyor.kalbim ağrıyor.geçenlerde birden rahatsızlaşınca acile gittik.göğsüm sıkışma yaptı.kalbimin üstü ağrımaya başladı.acilde ekg çekildi.tahliller yapıldı.akciğer filmi çekildi.kalbimide makineye bağladılar.nabız 79-82 arasında gitti geldi.ne aşağı indi ne yukarı gitti.troponin tahlili yaptılar.1.6 çıktı. bir saat sonra bir daha troponin tahlili yaptılar.bu sefer 2.3 çıktı.sizce bu artış normalmi kalple ilgili bir sorun olmadığını ve ciğerlerimi üşüttüğümü söylediler.verilen ilaçlar iyi geldi ama arasıra yine göğsümde sıkışma ve kalbimde ağrı oluyor.panik atakta var bende.kafam rahatlasın diye 5 ay önce anjiyo yaptırmıştım..daha sonra kardiyoloji doktoruna çıktım.muayene etti.kalple ilgili bir sorun olmadığını söyledi.daha önce yaptırdığım anjiyo raporunu gösterdim. kalpte sigaraya bağlı olarak biraz sertleşme var dedi. sigarayı bırakmamı söyledi.ama hala kafam rahat değil.sigarayı hala kullanıyorum.fakat bayağı azalttım.acaba bu sigarayı kullanmaya devam edersem ilerde çok tehlikeli bir durum olurmu.halbuki anjiyoyu yapan doktor bir şey olmadığını ve taburcu olacağımı söyleyince çok sevinmiştim.anjiyoda plak falan yazıyordu ama ben onu hiç kafama takmadım.ama Hocam kaç gündür kendime gelemiyorum.çok fazla kafama takmaya başladım.Hocam size anjiyo raporunu gönderiyorum.yani tehlikeli ve riskli bir durumum varmı. Anjiyo sonuçlarını yazıyorum:TANSİYON:140/80 MMHG SİSTEM MUAYENELERİ:NORMAL EKG:NORMAL SİNÜS RİTMİ P700820 SELEKTİF KORONER ANJİYOGRAFİ+VENTRİKÜLOGRAFİ VE/VEYA AORTOGRAFİ Hastaya yapılan lokal anestezi sonrası sağ radial artere iğne ile ponksiyon yapıldı ve introducer sheat yerleştirildi. Diyagnostik kateterlerle uygun projeksiyon açılarında görüntülendi. Komplikasyon olmadı. SOL ANA KORONER ARTER(LMCA):NORMAL SOL ANTERİOR İNEN ARTER(LAD):PROKSİMAL-MİD PLAKLI SOL DÖNEN ARTER(CX):NORMAL SAĞ KORONER ARTER(RCA):PROKSİMAL PLAKLI EJEKSİYON FRAKSİYONU (%)60 VENTRİKÜLOGRAFİ:NORMAL AORTOGRAFİ:LV:120/8MMHG AO:120/80MMHG

Doç. Dr. GÖKÇE ŞİRİN: Suat bey Merhaba, Yazınızı dikkatlice okudum. Yaşınız, Şeker hastalığı veya tansiyon probleminizin olup olmadığı ile ilgili bir bilgiye rastlamadım. Koroner anjiyografinizde bizim için oldukça önemli olan sol anterior inen arterde (LAD) plak saptanmış. Bu lezyonu önemsemek gerekir. Sigara koroner arter hastalığı için bir risk faktörüdür. Ailede koroner arter hastalığı hikayesi, ani ölüm öyküsü varsa ve 40 yaşın üzerindeyseniz günde bir tane aspirin 100 mg kullanmanızı ve Sigarayı bırakmanızı tavsiye ederim. Yılda bir kere mutlaka kontrol yaptırmalısınız. Doç.Dr.Gökçe Şirin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

Varis ameliyatı Merhabalar yaklaşık 13 gündür varis ameliyatı oldum sol bacağımda ve kasik bölgesinde yara hiç kapanmiyor

Op. Dr. İlker Zan: Lutfen ameliyat oldugubuz hekime basvurunuz

Katater Hocam benim 3 yıllık diyaliz kalıcı kataterim var bir keçesi dışa çıkmış böyle giderse kataterin kendiliğinden çıkabilir diyorlar korkuyorum bana bilgi verirseniz sevinirim

Doç. Dr. GÖKÇE ŞİRİN: Merhaba, Öncelikle geçmiş olsun. Son bir yıldır yurtdışında olduğumdan dolayı gelen soruların hiçbirine yanıt veremedim. Kateterdeki keçe kateterin hem dışarı çıkamasını engelleyen hem de enfeksiyon için bariyer görevi gören bir yapıdır. Eğer kateteriniz sorunsuz çalışmaya devam ediyorsa, katerin daha fazla çıkmaması için cilde tespit etmek (dikmek) gerekir. Umarım faydalı olmuştur. Selamlar, Doç.Dr. Gökçe Şirin

Devamı

Branşlar

Alanında Haftanın En Çok Okunanları

Trdoktor doktor soru cevap sayfası. Trdoktor üzerinden doktora soru sorabilirsiniz. Doktorların cevapladığı soruları okuyabilirsiniz. Sizler de istediğiniz branştaki doktora yada Randevu alacağınız doktora TRDOKTOR üzerinden sorunuzu iletebilirsiniz.