TR Doktor

Soru Ara


Alanında Son Cevaplanan Sorular

TAM KAN SAYIMI Hocam; Kardeşim 37 yaşındadır. 02.05.2017 tar. apandist ameliyatı oldu. Kan sayımındaki değerlerden şüphendik ve periyodik olarak hemogram test yaptırdık. Bu değerlerde korkulacak bir durum var mıdır? Hangi bölüme gitmeliyiz? 02.05.2017 __" WBC 14,44 (referans 4_10) --- LYM 5,72 (referans 1_5)--- LYM% 42,1 (referans 20_40). 07.02.2019 __" WBC 11,02 (referans 4_10) --- LYM 5,42 (referans 0,80_4)--- LYM% 49,2 (referans 20_40). 28.08.2019 __" WBC 10,47 (referans 4,5_10,5) --- LYM 4,29 (referans 1,18_3,74)--- LYM% 40,9 (referans 10_48). 15.10.2020 __" WBC 12,03 (referans 4_10) --- LYM 5,22 (referans 0,80_4,00)--- LYM% 43,3 (referans 20_40). 28.10.2020 __" WBC 10,60 (referans 4_10) --- LYM 4,58 (referans 1,30_4,00)--- LYM% 43,2 (referans 15_50). 11.12.2020 __" WBC 11,53 (referans 4,5_10,5) --- LYM 5,43 (referans 1,18_3,74)--- LYM% 47,1 (referans 10_48).

Prof. Dr. Ali KUTLUCAN: Geçmiş olsun Verdiğiniz bilgiler eksik ama bu sonuçlarla bile mutlaka bir Hematolog görmelidir

aPTT değeri normal mi Merhaba, diğer değerlerimin hepsi normal. aPTT değeri 26,7 çıktı. Hastane referans aralığı 28-36 görünüyor. Teşekkürler

Prof. Dr. Ali KUTLUCAN: Merhaba Hafif düşük görünüyor. Kan alınma şekline bağlı olabilir. Tüpteki tam düzeyinde kan alınarak başka bir yerde kontrol ettirebilirsiniz. Sıkıntılı bir düzey değil. Geçmiş olsun

Ferretin Hocam iyi günler . 6 gündür kardeşim ateşi var . Ferretin değeri çok yüksek çıktı değeri 2000 lerde . Salı gününe size sıra aldık . Burda bölüm olmadıgından . Nedeni ne olabilir acaba ? Acil

Prof. Dr. Ali KUTLUCAN: Geçmiş olsun Depo demirinin göstergesi olan Ferritin yüksekliği: Altta yatan inflamatuar duruma, Demir emiliminin fazla olmasına, kan hastalıklarına, romatizmal hastalıklara bağlı olabilir

Kanserin başka organlara yayılıp yayılmadığı nasıl anlaşılır? Merhaba. Benim merak ettiğim konu şöyle ki annem kan kanseriydi ve beyaz küresi ilk ölçüldüğünde 173 bin öğlenden sonda ölçüldüğünde 206 binlere çıkmıştı. Ama tedavi göremedi biyopsi bike yapılamasam beyin pıhtı attı. Bu beyaz küre sayısından hastalığın son evresi olup olmadığı veyahutta başka organlara sıçrama ihtimalinin yüksek olduğu anlaşılabilir mi ?

Doç.Dr. Mehmet ÖZEN: Kan vücudumuzun her yerinde olduğu için diğer kanserlerden farklı evreleme sistemi var. Kan kanserlerinin evresi hastalığa göre değişiyor. Sadece beyaz küre sayısına bakılarak bu sorularınıza cevap verilemez. Fizik muayene, ultrason, tomografi ve PET ile kan kanserleri evrelenir ve organ tutulumu olup olmadığı değerlendirilir. Geçmiş olsun

Sarilik Merhaba hocam oğlum 14yasinda kendisi fark ettigi göz beyazları da sararma vardı kan testi yaptırdım sarılık oranı yüksek çıktı ama tehdidi koyamadı hemotolojiye sevk etti sarilik kara ciğerden gelebilir mi

Doç.Dr. Mehmet ÖZEN: Sarılık durumunda karaciğer ve kan hastalıkları ilk düşünülmesi gereken sebeplerdendir. Çocuğunuzun yaşı itibariyle bir çocuk hematoloğuna gitmenizi öneririm. Ben 18 yaşın üstündeki hastalara bakıyorum. Geçmiş olsun

Devamı

Branşlar

Alanında Haftanın En Çok Okunanları

Trdoktor doktor soru cevap sayfası. Trdoktor üzerinden doktora soru sorabilirsiniz. Doktorların cevapladığı soruları okuyabilirsiniz. Sizler de istediğiniz branştaki doktora yada Randevu alacağınız doktora TRDOKTOR üzerinden sorunuzu iletebilirsiniz.